-
Priprema20 min
-
Kuhanje1 h
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Polovice tikvice poredati na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati s 2 kašike maslinovog ulja.
Peći na 180°C, 15-20 minuta.
U dubokoj tavi zagrijati 4 kašike maslinovog ulja.
Dodati luk i papriku.
Pržiti na niskoj temperaturi, dok povrće ne omekša.
Zatim dodati piletinu i pržiti 5-6 minuta.
Dodati paradajz, mljevenu crvenu papriku, 1 malu kašiku soli i biber. Izmiješati i skinuti s kola.
U manjoj šerpi otopiti maslac.
Dodati brašno. Pržiti 1-2 minute a zatim miješajući dodati mlijeko.
Kuhati dok ne dobijete gustu smjesu. Dodati 1/4 male kašike soli, izmiješati i skinuti s kola.
Izvaditi tikvice iz pećnice. Ravnomjerno ih napuniti smjesom od piletine, preliti umakom i preko naribanim edamerom.
Peći na 180°C, dok ne poprime zlatnu boju.
Tikvice punjene piletinom
Sastojci
Follow The Directions
Polovice tikvice poredati na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati s 2 kašike maslinovog ulja.
Peći na 180°C, 15-20 minuta.
U dubokoj tavi zagrijati 4 kašike maslinovog ulja.
Dodati luk i papriku.
Pržiti na niskoj temperaturi, dok povrće ne omekša.
Zatim dodati piletinu i pržiti 5-6 minuta.
Dodati paradajz, mljevenu crvenu papriku, 1 malu kašiku soli i biber. Izmiješati i skinuti s kola.
U manjoj šerpi otopiti maslac.
Dodati brašno. Pržiti 1-2 minute a zatim miješajući dodati mlijeko.
Kuhati dok ne dobijete gustu smjesu. Dodati 1/4 male kašike soli, izmiješati i skinuti s kola.
Izvaditi tikvice iz pećnice. Ravnomjerno ih napuniti smjesom od piletine, preliti umakom i preko naribanim edamerom.
Peći na 180°C, dok ne poprime zlatnu boju.